I et Fengsel…

Høster er her å banker på, om jeg var i tvil, er ikke kroppen min det. Høsten som er så nydelig i hele sin prakt, lar meg ikke glemme det, ikke for et øyeblikk.  Jeg glemmer så fort, stive ledd, smerter av en annen verden, rett å slett pines. Jeg har noen ganger tenkt at jeg tåler sikkert ikke så mye smerter, sikkert derfor jeg pines.. Men det var helt til jeg begynte å gå til tannlegen igjen, da hun trakk en jeksel kunne hun ikke forstå hvordan jeg hadde holdt ut smerten. Eller da jeg måtte rotfylle en tann og jeg merket ikke smerten eller betennelsen, enda jeg fikk byller oppe i ganen. Jeg var litt øm, men pytt.

Til tider har jeg så mye smerter at jeg kan ikke få med meg alt, jeg er så takknemlig for teknikkene jeg har lært til å gjøre smerter mindre, men det hjelper ikke med dem når jeg går over en terskel.. Slik som for en søndag her for noen uker siden… Hvert hårstrå verket, det kjentes ut som om noen hadde satt noen spiker i ørene mine, huden verket slik der jeg lå, at jeg hadde bare lyst til å gi opp.

Heldigvis finnes det mye bra på YouTube, der fant jeg en meditasjon for smerter.  Jeg søkte der for jeg følger en del andre der inne som driver med meditasjon. Jeg mediterer med ujevne mellomrom, men ingen av de vanlige hjalp denne gangen.  Han jeg fant gav meg 1 time uten noen smerter og jeg følte at jeg rett å slett var kommet til himmelen. Smertene kom sigende tilbake men nå var de i kontrollbare former, og jeg fikk bruke mine teknikker til å håndtere smertene. Denne personen hadde noen andre meditasjoner, så nå starter jeg dagen med frokost, kaffe og en meditasjon, det har virkelig gjort underverk for min livskvalitet.

Jeg er ikke frisk av ME, men jeg har fått enda et redskap i boksen min til å håndtere ME. Jeg er mer stabil, og jeg vet at om dager starter dritt, så kan jeg få en pause om så bare for en snau time. Å etterpå er jeg bedre en utgangspunktet, og er det noe jeg må gjøre, som lege, tannlege, dusje  osv.. så blir det 2 meditasjoner på en dag. Ikke minst jeg kan faktisk dra på helgetur med bestisene, konsert, kafe.. Bare ikke på samme dag eller samme uke.

Jeg er i et fengsel, med permisjoner, bare de planlegges nøye.

Jeg er den samme personen som før jeg ble syk, jeg har drømmer, håp og ønsker, jeg bare lever i en kropp som hindrer meg å leve fult ut det livet jeg ønsker meg.

Jeg har mine øyeblikk med lykke og jeg har et godt liv tiltross sykdom. Jeg har lært meg å være fornøyd med det jeg har. Å glede meg over lite, og ikke minst sortere vekk det jeg ikke trenger av det som drar meg ned.

Jeg klarer ikke lenger å stå i fronten av ME definisjonen, hvem som har rett, hva som er hva. Da jeg fikk den ene timen med fred, da visste jeg at nå er det nok. Jeg akter ikke være i en verden hvor Wyller er en del av hverdagen, jeg har registrert at det er mange gode fagfolk som ikke lar hans svada stå usagt, min tid med å skrive, argumentere, og krige er over. Min lille stemme og ikke minst det lille jeg har av energi, kan ikke få gå til dette.

Jeg vil fylle min tid, med de nærmeste, mine gode venner og ikke minst å være kreativ. Jeg har fått meg noe som heter bullet journal, til å med når jeg er for dårlig til å gå ned på scrappe rommet mitt kan jeg være kreativ. Til å med fra senga ♥

Jeg er i et fengsel, men til tider føler jeg meg mer fri en jeg noen gang har vært.

 

 

Go klæmma fra jojjan.

Dette innlegget ble publisert i Brené Brown, Følelser, forandring, Glede, Hverdag, Livet, ME, Scrapping og merket med , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til I et Fengsel…

 1. Besteste deg!! Glad på dine vegne at du har funnet en ting som kan hjelpe deg til å være smertefri for en stakkars liten stund. Kan ikke forestille meg hvor vondt dere har det, dere som er så sterkt angrepet av ME.
  Gode og varme klemmer fra meg ❤
  Og kjempekul AJ!

 2. C sier:

  Kan du tipse om noen gode meditasjoner? Har også ME, lite smerter, men mye annet og energien trenger påfyll. Synes det er vanskelig å finne noe – er så mye å velge mellom😉

 3. Så herlig å lese. Bruk tiden din på det som gir deg noe. «Jeg vil fylle min tid, med de nærmeste, mine gode venner og ikke minst å være kreativ.» Jeg tror at kreativitet kan få tankene bort fra både det ene og det andre. Føler med deg og håper det snart blir bedre. Diger høstklem fra Naturglede/Randi

  • jojja sier:

   Helt enig, å være kreativ kan kanalisere mye godt, og kan brukes som digresjon mot det som ikke er så kjekt. Gode høst klemmer rett tilbake ♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s